top of page
Szukaj

World Chocolate Masters 2024

Polską selekcję konkursu World Chocolate Masters zwyciężył Łukasz Roguski i będzie reprezentować nasz kraj podczas światowego finału World Chocolate Masters w Paryżu.

Łukasz Roguski to mistrz Europy w Artystycznej Dekoracji Tortów Expo 2020. Od dziecka związany z rodzinną firmą Cukiernia Małgosia. Od 10 lat kształtuje swoje umiejętności cukiernicze, szkoląc się u najlepszych rzemieślników i artystów. Odnajduje się zarówno w sugarcraftingu, jak i pracy z czekoladą, cukiernictwie artystycznym i restauracyjnym. Konkursy dają mu motywację do działania i przestrzeń do spełniania cukierniczych fantazji.

Na drugim miejscu uplasował się Karol Płachta, a trzecim Jakub Janiuk.


World Chocolate Masters 2024

W jury zasiadli liderzy branży cukierniczej i gastronomicznej, którzy recenzowali, degustowali i oceniali wszystkie kreacje. Tematem tegorocznych eliminacji było „Play!”, który musiał znaleźć odzwierciedlenie w każdym zadaniu. Uczestnicy krajowej selekcji mieli do przygotowania czekoladowe ciastko, deser dla 6 osób, finezyjną pralinę oraz rzeźbę z czekolady.

Fot: World Chocolate Masters

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie

Opmerkingen


bottom of page