top of page
Szukaj

Wielkopolski Kucharz Roku 2024

Kapituła Konkursu serdecznie zaprasza do wzięcia udziału w IX edycji Konkursu im. Rafała Jelewskiego – Wielkopolski Kucharz Roku 2024. Konkurs odbędzie się 11 czerwca 2024 r. w Hotelu Edison w Baranowie k. Poznania. Poradnik Restauratora jest partnerem medialnym tego wydarzenia.


Wielkopolski Kucharz Roku 2024
Wielkopolski Kucharz Roku 2024

Organizatorzy liczą na to, że do rywalizacji o Puchar Prezydenta Miasta Poznania Jacka Jaśkowiaka oraz nominację do XXII edycji Kulinarnego Pucharu Polski staną wybitnie uzdolnieni, ambitni pasjonaci sztuki kulinarnej – kucharki i kucharze, którzy tym samym uczczą pamięć Patrona Konkursu św. Rafała Jelewskiego.

Termin nadsyłania zgłoszeń upływa dnia 25 kwietnia 2024 r. godz. 23:59.

Zadaniem uczestnika konkursu jest przygotowanie dwóch potraw konkursowych:

– Chłodnik wegetariański z użyciem dowolnych owoców i warzyw, w ilości 7 porcji – Danie główne z użyciem następujących produktów obowiązkowych: boczek lub karkówka z wieprzowiny rasy złotnicka pstra, chrzan oraz marchew, dodatkowo uczestnik musi użyć techniki grillowania, również w ilości 7 porcji. Pozostałe składniki w gestii uczestnika! Zaznaczamy, że według wytycznych regulaminowych Kulinarnego Pucharu Polski – danie główne konkursowe w całości powinno mieć gramaturę w przedziale 160 – 180 g. Kapituła Konkursu: Joanna Ochniak Dominik Brodziak Tomasz Purol Barbara Surma



Ostatnie posty

Zobacz wszystkie
bottom of page