top of page
Szukaj

W poniedziałek poznamy najlepszą restaurację w Polsce 2024 roku.

W Majątku Howieny w Ekskluzywnej Stodole Howieńskiej  podczas Gali Poland 100 Best Restaurants poznamy najlepszą restaurację w Polsce 2024 roku. W wydarzeniu weźmie udział ponad 200 właścicieli i szefów kuchni restauracji, które znalazły się na liście Poland 100 Best Restaurants 2024.


Poland 100 Best Restaurants Awards 2024
Poland 100 Best Restaurants Awards 2024

Majątek Howieny
Majątek Howieny

Restauracje są uszeregowane według „Poland 100 Best Restaurants Score” na podstawie kompilacji  przewodników i recenzji online. Dla każdej restauracji obliczana jest średnia wszystkich standardowych ocen, recenzji, ważona wskaźnikiem wiarygodności każdego źródła wraz z oceną inspektorów przeprowadzoną podczas badania Mystery Shopping.

Nagrody będą przyznawane w pięciu grupach : jeden widelec, dwa widelce, AWARD OF EXCELLENCE – 3 widelce, BEST OF AWARD OF EXCELLENCE – 4 widelce, GRAND AWARD – 5 widelców. Restauracje i karczmy, które otrzymały 1 lub 2 widelce zostaną ogłoszone na stronie www.poland100bestrestaurants.pl

Podczas Gali przyznane zostaną również nagrody specjalne m.in. w kategoriach – Szef Kuchni Roku, Osobowość Kulinarna Roku, Szef Kuchni Jutra, Kucharz Odkrycie Roku, Kucharz Młody Talent.

O podniebienia creme de la creme polskiej gastronomii zadba szef kuchni Majątku Howieny Tomasz Bułach. Najsmaczniejsza kolacja tego roku w Polsce serwowana będzie przed uroczystością rozdania nagród.


Tomasz Bułach - Szef kuchni
Tomasz Bułach - Szef kuchni

W menu znajdą się m.in. przekąska - carpaccio z polędwicy jelenia | majonez szczypiorkowy | marynowana kurka | szczaw, zupa - chłodnik z pokrzywy | jesiotr | jajko przepiórcze | kawior z pstrąga, intermezzo - sorbet o smaku trawy żubrowej, danie główne - kark z Jelenia | purée z topinamburu | jałowcowy Demi Glace | szparag | kiełki groszku | łubin oraz deser - monoporcja o smaku lawendy | krem lawendowy | kwiaty lawendy.


Kto wygrywał do tej pory? Dotychczasowi laureaci w kategorii - NAJLEPSZA RESTAURACJA W POLSCE:

2023 – DRUKARNIA SMAKU – ZAKOPANE

Szef kuchni Karol Górka

2022 – STARA WOZOWNIA – MAŁA WIEŚ

Szef kuchni Sebastian Olma

2021 - LA BRASSERIE MODERNE – WARSZAWA

Szef kuchni Maciej Majewski

2019 – PLATTER BY KAROL OKRASA – WARSZAWA

Szef kuchni Karol Okrasa

2018 – WODNA WIEŻA – PSZCZYNA

Szef kuchni Dominik Duraj

2017 - N31 RESTAURANT&BAR – WARSZAWA

Szef kuchni Robert Sowa

2016 – AMBER ROOM – WARSZAWA

Szef kuchni Robert Skubisz

2015 – RESTAURACJA STREFA – WARSZAWA

Szef kuchni Jarosław Walczyk

2014 – RESTAURACJA BELVEDERE W ŁAZIENKACH KRÓLEWSKICH – WARSZAWA

parSzef kuchni Adam Komar

2013 – RESTAURACJA ROMANTYCZNA HOTEL SPA DR IRENA ERIS - WZGÓRZA DYLEWSKIE

Szef kuchni Bartosz Budnik

2012 – RESTAURACJA TAMKA 43 – WARSZAWA

Szef kuchni Robert Trzópek

2011 – RESTAURACJA BELVEDERE W ŁAZIENKACH KRÓLEWSKICH – WARSZAWA

Szef kuchni Adam Komar


PARTNERZY:



PARTNERZY MEDIALNI:



Ostatnie posty

Zobacz wszystkie

Коментарі


bottom of page