MAZOWIECKIE

BEZ GWIAZDEK

Regionalnie inspiracje, sezonowy produkt i proste prezentacje Co miesiąc skupiamy się na innym obszarze Polski i przedstawiamy jego kuchnię poprzez sześć dań menu degustacyjnego. Chcemy udowodnić, że polska kuchnia to więcej niż tylko bigos, pierogi i schabowy, to także wielkopolskie ślepe...

CEVICHE BAR

Ceviche Bar to koncept kulinarny utrzymany w klimacie ameryki południowej, którego pomysłodawcą jest Martin Gimenez Castro. To pierwsza restauracja w warszawie specjalizująca się w ceviche (czyt. Sewicze), daniu o wyraźnych smakach, charakterze i przemyślanej kompozycji od przygotowania...

KLONN

Położony przy Zamku Ujazdowskim KLONN to zielona oaza w centrum stolicy. Inspiracją dla stworzenia miejsca stał się 200-letni pomnik przyrody rosnący w ogrodzie restauracji. Tak samo jak on KLONN jest miejscem organicznie wrośniętym w tkankę miejską. KLONN aktywnie uczestniczy w życiu artystycznym...

LA BRASSERIE MODERNE

Subtelne połączenie tradycyjnej francuskiej gastronomii I polskiej kuchni w centrum Warszawy Położona w samym centrum Warszawy, La Brasserie Moderne jest współczesną interpretacją klasycznej francuskiej brasserie, oferującej bogate menu, oparte na najlepszych sezonowych produktach. Dania...