top of page

Międzynarodowy Dzień Szefa Kuchni

  • ceza15
  • 20 paź 2023
  • 1 minut(y) czytania

Zaktualizowano: 21 paź 2023

20 października obchodzimy Międzynarodowy Dzień Szefa Kuchni. To wyjątkowa okazja, by docenić osoby, które każdego dnia tworzą kulinarną magię w naszych ulubionych restauracjach, bistrach i kawiarniach


Międzynarodowy Dzień Szefa Kuchni

Obchody zostały zapoczątkowane w 2004 r., a pomysłodawcą był Bill Gallagher, ówczesny prezydent Światowego Stowarzyszenia Społeczności Kucharskiej (WACS). Inicjatywie przyświecały dwa cele: chęć propagowania wiedzy o zawodzie szefa kuchni i dzielenie się posiłkami z potrzebującymi.

Często mówi się, że szefem kuchni się jest, a nie tylko nim bywa. To ciężki kawałek chleba. Wielogodzinna praca każdego dnia i niemal pełna dyspozycyjność. Ponadto nieustanna ocena ze strony zarówno gości, ja i współpracowników. Szef kuchni to kucharz, który potrafi pracować w zespole, jest przy tym skutecznym organizatorem oraz potrafi zarządzać i cały czas zgłębia tajniki gotowania. Choć to niełatwy zawód, daje dużo satysfakcji.


Z okazji Waszego święta życzymy wielu sukcesów zawodowych, mnóstwo kulinarnych inspiracji, a także nieskończonych możliwości rozwoju. Niech Wasza pasja, talent i kulinarne rzemiosło zachwycają smakoszy na całym świecie. Dziś szef kuchni to osoba odpowiedzialna nie tylko za jakość i smaki dań, ale także za zaopatrzenie, za całą buchalterię lokalu, za zatrudnianie nowych osób do kuchennego teamu.

 
 
 

Commentaires


Eventic oraz Poland 100 Best Restaurants są znakami chronionymi w warstwie graficznej i słownej.

Eventic nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane jako informacje prasowe, których autorami są agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.

© 2024 by Eventic

bottom of page