top of page

Kulinarny Rajd Mistrzów 2024

  • ceza15
  • 17 wrz 2024
  • 1 minut(y) czytania

25 października 2024 roku w Haston City Hotel we Wrocławiu odbędzie się 12. edycja Kulinarnego Rajdu Mistrzów. Zgłoszenia są przyjmowane do 16 października.


25 października 2024 roku w Haston City Hotel we Wrocławiu odbędzie się 12. edycja Kulinarnego Rajdu Mistrzów.
Kulinarny Rajd Mistrzów 2024

Zadaniem konkursowym, przed którym staną uczestnicy tegorocznej odsłony konkursu, jest przygotowanie przystawki oraz dania głównego w ośmiu porcjach.

Produktami obowiązkowymi w przystawce są filet z jesiotra, boczek wędzony bez żeber oraz orzechy włoskie łuskane. Z kolei w przyrządzenia dania głównego każda z ośmiu dwuosobowych drużyn musi uwzględnić comber z jelenia bez kości, dowolne grzyby leśne suszone, a także kapusta zieloną lub włoską.


Organizatorzy podkreślają, że każda ekipa konkursowa może przywieźć przygotowany wcześniej wywar rybny, orzechy włoskie bez skórki oraz obrane (niepokrojone i nieugotowane) warzywa, jeżeli wymaga tego receptura. Każda z drużyn może także przywieźć przygotowany wcześniej jasny wywar lub demi glace z jelenia.


Nad prawidłowym przebiegiem zmagań konkursowych będzie czuwać jury w składzie: Jerzy Pasikowski, Robert Sowa, Marcin Budynek, Giancarlo Russo, Kurt Scheller, Wiesław Bober, Theofilis Vafidis, Wojciech Harapkiewicz, Mateusz Jarosławski oraz Karol Okrasa, który wystąpi nie tylko w roli jurora, ale także prowadzącego.


Zwieńczeniem całodniowej rywalizacji będzie gala połączona z ogłoszeniem wyników oraz wręczeniem nagród i dyplomów. Jak zapowiadają organizatorzy, wieczorną imprezę uświetni występ gwiazdy polskiej muzyki rozrywkowej.

Zgłoszenia należy kierować na adres konkurs@haston.pl

 
 
 

1 komentarz


Martin Scorseze
Martin Scorseze
28 sie

Stajnia Trot w Sączowie kasyna online w Polsce oferuje kompleksowe zaplecze jeździeckie, idealne zarówno dla początkujących, jak i zaawansowanych jeźdźców. Na jej terenie znajdują się: kryta hala, oświetlony plac, tor parkourowy, lonżownik oraz czworobok treningowy.


Obiekt zapewnia obecność instruktora, umożliwia organizację jazd rekreacyjnych oraz wyjazdy w teren. Konie przebywają w komfortowych warunkach – codzienne sprzątanie boksów, dostęp do padoków i pastwisk, karuzela, solarium oraz myjki (w tym z ciepłą wodą).


Dla jeźdźców dostępne jest zaplecze socjalne, barek oraz możliwość zakwaterowania podczas szkoleń czy wydarzeń. Miejsce to łączy profesjonalizm z dbałością o dobro zwierząt, stwarzając warunki do nauki, relaksu i aktywnego spędzania czasu.

Polub

Eventic oraz Poland 100 Best Restaurants są znakami chronionymi w warstwie graficznej i słownej.

Eventic nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane jako informacje prasowe, których autorami są agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.

© 2024 by Eventic

bottom of page