27 października Kulinarny Rajd Mistrzów po raz jedenasty odbędzie się w stolicy Dolnego Śląska – Wrocławiu. Organizatorem wydarzenia jest Haston City Hotel wraz z Polskimi Hotelami Niezależnymi. Konkurs jest nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski.
Nad prawidłowym przebiegiem zmagań konkursowych będzie czuwać jury. Ekspertami oceniającymi efekty pracy kucharzy będą: Jerzy Pasikowski, Robert Sowa, Marcin Budynek, Giancarlo Russo, Kurt Scheller, Wiesław Bober, Theofilos Vafidis, Wojciech Harapkiewicz, Mateusz Jarosławski oraz Karol Okrasa (juror prowadzący).
Do ścisłego finału zakwalifikowali się:
Przemysław Szwak (restauracja Retro – Oborniki Śląskie)
Paweł Błaszczyk (Forum Kulinarne – Wrocław)
Bartosz Alboszta (Hotel Traugutta3 – Białystok)
Daniel Pelechaty (Folwark Amalia Gościniec – Lubikówko)
Małe przypomnienie ubiegłorocznej edycji w filmowym skrócie.
Σχόλια