top of page
Szukaj

30. FINAŁ WIELKIEJ ORKIESTRY ŚWIĄTECZNEJ POMOCY

Finał WOŚP to jednodniowa zbiórka publiczna, organizowana przez Fundację Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy. Od wielu lat Finałom WOŚP towarzyszą także akcje internetowe i wydarzenia zamknięte, które rozpoczynają się już na początku grudnia.


W tym roku WOŚP zbiera środki dla zapewnienia najwyższych standardów diagnostyki i leczenia wzroku u dzieci.

Podczas finału nie zabrakło również Klubu Szefów Kuchni, którzy pod wodzą Jarka Walczyka wraz Euro-Toques Polska oraz młodzieżą z Gastronomika Olsztyn zagrali kulinarnie w 30 Finale WOŚP uruchamiając Restaurację Mistrzów.

A oto menu specjalnie skomponowane na tą okazję:

Przystawka

Wędzony sum – sałatka z kiełków, dresing mango

Cebulowe Roti - z Roślinną Kaczką, sałata, kolendra, salsa Verde

Zupa

Krem – pomidory, bazylia, śmietana

Danie główne

Pieczony filet supreme z kurczaka kukurydzianego – sos pieczeniowy truflowy, ziemniaki au gratine, brokuł w emulsji maślanej

Wołowina – sos pieczeniowy tymiankowy, marchew, gnocchi w emulsji maślanej

Ravioli - wegetariańskie z warzywami w emulsji

Deser

Tarta migdałowa - krem czekoladowy, egzotyczne owoce

, którzy pod wodzą Jarka Walczyka wraz Euro-Toques Polska oraz młodzieżą z Gastronomika Olsztyn zagrali kulinarnie w 30 Finale WOŚP uruchamiając Restaurację Mistrzów.

A tak przedstawiała się menu specjalnie skomponowane na tą okazję:

Przystawka

Wędzony sum – sałatka z kiełków, dresing mango

Cebulowe Roti - z Roślinną Kaczką, sałata, kolendra, salsa Verde

Zupa

Krem – pomidory, bazylia, śmietana

Danie główne

Pieczony filet supreme z kurczaka kukurydzianego – sos pieczeniowy truflowy, ziemniaki au gratine, brokuł w emulsji maślanej

Wołowina – sos pieczeniowy tymiankowy, marchew, gnocchi w emulsji maślanej

Ravioli - wegetariańskie z warzywami w emulsji

Deser

Tarta migdałowa - krem czekoladowy, egzotyczne owoce

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie
bottom of page