top of page
Szukaj

Nelson Freitas zwycięża w S.Pellegrino Young Chef Academy Competition 2022-23

Reprezentujący kraje iberyjskie Nelson Freitas został zwycięzcą Konkursu Akademii Młodych Szefów Kuchni S.Pellegrino 2022-23.

Nelson Freitas to najlepszy na świecie szef kuchni poniżej 30. roku życia, a znaczący tytuł zdobył pokonując 14 innych finalistów z całego świata, zgromadzonych podczas długo oczekiwanego wielkiego finału w Mediolanie.

Nelson Freitas winner S.Pellegrino young Chef Award 2023

Szef kuchni, przy wsparciu swojego mentora Filipe Carvalho (z restauracji Fifty Seconds w Lizbonie), zdobył uznanie międzynarodowego Jury w skład którego weszli: Pía León, Riccardo Camanini, Hélène Darroze, Vicky Lau i Nancy Silverton) swoim popisowym daniem: chrupiąca czerwona barwena, jeżowiec i domowy czarny czosnek.

Danie inspirowane tradycją ojczystej Portugalii zaimponowało jury doskonałą temperaturą serwowania, efektem estetycznym, kolorami i kontrastami, a także intensywną koncentracją smaku.

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie

Eventic oraz Poland 100 Best Restaurants są znakami chronionymi w warstwie graficznej i słownej.

Eventic nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane jako informacje prasowe, których autorami są agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.

© 2023 by Eventic

bottom of page