top of page
Szukaj

Międzynarodowy Dzień Szefa Kuchni

Zaktualizowano: 21 paź 2023

20 października obchodzimy Międzynarodowy Dzień Szefa Kuchni. To wyjątkowa okazja, by docenić osoby, które każdego dnia tworzą kulinarną magię w naszych ulubionych restauracjach, bistrach i kawiarniach


Międzynarodowy Dzień Szefa Kuchni

Obchody zostały zapoczątkowane w 2004 r., a pomysłodawcą był Bill Gallagher, ówczesny prezydent Światowego Stowarzyszenia Społeczności Kucharskiej (WACS). Inicjatywie przyświecały dwa cele: chęć propagowania wiedzy o zawodzie szefa kuchni i dzielenie się posiłkami z potrzebującymi.

Często mówi się, że szefem kuchni się jest, a nie tylko nim bywa. To ciężki kawałek chleba. Wielogodzinna praca każdego dnia i niemal pełna dyspozycyjność. Ponadto nieustanna ocena ze strony zarówno gości, ja i współpracowników. Szef kuchni to kucharz, który potrafi pracować w zespole, jest przy tym skutecznym organizatorem oraz potrafi zarządzać i cały czas zgłębia tajniki gotowania. Choć to niełatwy zawód, daje dużo satysfakcji.


Z okazji Waszego święta życzymy wielu sukcesów zawodowych, mnóstwo kulinarnych inspiracji, a także nieskończonych możliwości rozwoju. Niech Wasza pasja, talent i kulinarne rzemiosło zachwycają smakoszy na całym świecie. Dziś szef kuchni to osoba odpowiedzialna nie tylko za jakość i smaki dań, ale także za zaopatrzenie, za całą buchalterię lokalu, za zatrudnianie nowych osób do kuchennego teamu.

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie

Comentários


Eventic oraz Poland 100 Best Restaurants są znakami chronionymi w warstwie graficznej i słownej.

Eventic nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane jako informacje prasowe, których autorami są agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.

© 2024 by Eventic

bottom of page