Dwudziesta, jubileuszowa edycja kongresu Madrid Fusión odbędzie się w dniach 28 - 30 marca 2022 roku w centrum targowym IFEMA w Madrycie. Wydarzeniu po raz drugi towarzyszyć będzie Międzynarodowy Kongres Wina MF Wine Edition oraz kongres cukierników Pastry Fusion.
René Redzepi, Gastón Acurio, Alex Atala, Dabiz Muñoz, Joan Roca, Rasmus Munk i Antonia Klugmann, wystąpią na scenie, aby zaprezentować tegoroczny temat „Beyond the product” (ang. poza produkt).
Edycja 2022 koncentrować się będzie na tzw. gastronomii o obiegu zamkniętym, poszanowaniu środowiska, wykorzystaniu zasobów i relacji między kuchnią a wsią i miastem.
W ciągu trzech dni, w obecności czołowych szefów kuchni z całego świata, Madrid Fusión Alimentos de España zaprezentuje przegląd dawnych, tradycyjnych i przyszłych technik gotowania. Podziwiać będzie można zarówno pieczenie na ogniu, jak i gotowanie z użyciem mikrofal oraz urządzeń ultradźwiękowych.
Rejestracja na wydarzenie możliwa jest na www.madridfusion.net ze specjalnymi zniżkami dla uczestników kongresu z okazji 20-lecia. Ceny biletów zostały obniżone o prawie 40%.
Comments