W długi weekend listopadowy zabieramy Was w podróż kulinarną podczas której prym będą wiodły: smak, zapach i atmosfera świętowania! 6 wyjątkowych dań, którym będą towarzyszyć wyselekcjonowane wina z różnych regionów świata.
Do przygotowania naszej kolacji zaprosiliśmy zaprzyjaźnionych i utalentowanych Szefów Kuchni, którzy rozpieszczą Wasze podniebienia.
12 listopada przy dźwiękach muzyki, w dobrych nastrojach zapraszamy Was do Restauracji GUSTO. Kolację rozpoczniemy o godzinie 19:00. Podczas kolacji degustacyjnej będzie serwowane również menu dla dzieci z karty dań Restauracji GUSTO.

W kulinarną podróż zapraszają:
Maciej Morański, Szef Kuchni Restauracji Gusto
Kuba Steuermark, Szef Kuchni, gospodarz kuchni w porannym programie TVP2 Pytaniu na Śniadanie
Andrzej Sawka, Szef Kuchni Restauracji Bergo By Mateusz Gessler
Stanisław Bobowski, Szef Kuchni z wieloletnim doświadczeniem w polskich i zagranicznych restauracjach
Daniel Kasieczka, Dyrektor Generalny Grupy Hotelowej Condo.pl, były Szef Kuchni

Menu degustacyjne:
PRZYSTAWKA ZIMNA
Marynowane kolorowe buraki, espuma z sera łomnickiego, puder z palonej cebuli, karmelizowana gruszka
PRZYSTAWKA CIEPŁA
Risotto z dynią
ZUPA
Consommé z borowików, pierogi z grzybami
DANIE RYBNE
Filet z pstrąga, krewetka, bisque rakowe, skorzonera
DANIE MIĘSNE
Poliki wołowe, zapiekane purée z serem łomnickim, jus żurawinowy
DESER
Parfait z maślanki sudeckiej, pralina, słony karmel
Cena: 350 PLN / 1 osoba / 6 dań
SELEKCJA WIN PAWŁA DYBY, SOMMELIERA
PRZYSTAWKA ZIMNA
Ca’ Tulio Pinot Grigio
PRZYSTAWKA CIEPŁA
Gruner Veltliner
DANIE RYBNE
Wachtenburg Riesling Classic
DANIE MIĘSNE
Conde Valdemar Crianza
DESER
Lodali Moscato d’ Asti
Cena: 150 PLN / 1 osoba / 5 kieliszków wina
Tremonti Ski & Bike Resort
Restauracja GUSTO
ul. Konstytucji 3 Maja 77/77a
58-540 Karpacz
Comments