RESTAURACJA AMARYLIS

Kuchnia smaków i aromatów, w której szef nie boi się eksperymentować. To tutaj nieszablonowe myślenie pozwala przedstawić tradycyjne dania w nowoczesnej formie, odświeżając przy tym dawne przepisy. To wszystko zostało docenione przez testerów ‘czerwonego przewodnika’, którzy przyznali restauracji z ulicy Dietla wyróżnienie Michelin i dwa komplety sztućców.
Nazwa Amarylis nawiązuje do kwiatu o różnorakich kolorach i intensywnym zapachu, który zyskał miano „najbardziej sensualnego kwiatu świata”. I taka też jest kuchnia krakowskiej restauracji – intensywna, kolorowa, a przede wszystkim nieszablonowa i wyjątkowa. W Amarylis podąża się za kulinarną modą, nie tracąc jednak z oczu tego co najważniejsze – bazy w postaci dobrego produktu od lokalnych dostawców, dostarczanego ze znanych źródeł. Dba się także, by nie zgubić szacunku do tradycji i smaków, które nas kształtowały. Tworzenie dań wymaga odwagi i polotu, dlatego każda pozycja, w menu degustacyjnym, które tworzone jest sezonowo, jest przemyślana i zaskakuje odbiorców swoją paletą pełną smaków, zapachów i tekstur.

.png)
Grzegorz Bucki
Udogodnienia i serwis:
_edited.png)

Menu dla dzieci
_edited.png)
%20(1).png)
Klimatyzacja
_edited.png)
%20(1).png)
_edited.png)
%20(1).png)
Parking
Miejsca na zewnątrz
_edited.png)
%20(1).png)
_edited.png)
%20(1).png)
Dania bezglutenowe
Dane teleadresowe:

Józefa Dietla 60, 31-039 Kraków

+48 12 433 33 06


Dania wegetariańskie