top of page

RESTAURACJA AMARYLIS

3 widelce.png

Kuchnia smaków i aromatów, w której szef nie boi się eksperymentować. To tutaj nieszablonowe myślenie pozwala przedstawić tradycyjne dania w nowoczesnej formie, odświeżając przy tym dawne przepisy. To wszystko zostało docenione przez testerów ‘czerwonego przewodnika’, którzy przyznali restauracji z ulicy Dietla wyróżnienie Michelin i dwa komplety sztućców.

Nazwa Amarylis nawiązuje do kwiatu o różnorakich kolorach i intensywnym zapachu, który zyskał miano „najbardziej sensualnego kwiatu świata”. I taka też jest kuchnia krakowskiej restauracji – intensywna, kolorowa, a przede wszystkim nieszablonowa i wyjątkowa. W Amarylis podąża się za kulinarną modą, nie tracąc jednak z oczu tego co najważniejsze – bazy w postaci dobrego produktu od lokalnych dostawców, dostarczanego ze znanych źródeł. Dba się także, by nie zgubić szacunku do tradycji i smaków, które nas kształtowały. Tworzenie dań wymaga odwagi i polotu, dlatego każda pozycja, w menu degustacyjnym, które tworzone jest sezonowo, jest przemyślana i zaskakuje odbiorców swoją paletą pełną smaków, zapachów i tekstur.

t1.png
SZEF KUCHNI MATEUSZ SZPYTMA.jpg
chef (2).png
Grzegorz Bucki
Udogodnienia i serwis:
Projekt bez tytułu (18)_edited.png
Menu dziecięce

Menu dla dzieci

Projekt bez tytułu (17)_edited.png
Projekt bez tytułu (46) (1).png

Klimatyzacja

Projekt bez tytułu (20)_edited.png
Projekt bez tytułu (50) (1).png
Projekt bez tytułu (19)_edited.png
Projekt bez tytułu (49) (1).png

Parking

Miejsca na zewnątrz

Projekt bez tytułu (16)_edited.png
Projekt bez tytułu (51) (1).png
Projekt bez tytułu (15)_edited.png
Projekt bez tytułu (48) (1).png

Dania bezglutenowe

Dane teleadresowe:
l1.png

Józefa Dietla 60, 31-039 Kraków

l2.png

+48 12 433 33 06

l4.png
www2.png
g1.png
g2.png
g3.png

Dania wegetariańskie

bottom of page