Lista restauracji


  • AleGloria

    „AleGloria” to coś więcej niż restauracja. To zaproszenie do spotkania z polską sztuką oraz polską kuchnią – tą misterną, inteligentną, czerpiącą z tradycji, a jednocześnie serwowaną we współczesnej aranżacji.”AleGloria” to taka ambasada...


  • Amber Room  2014

    Restauracja Amber Room mieści się w zabytkowym Pałacu Sobańskich w samym centrum Warszawy. Amber Room specjalizuje się w nowoczesnej odsłonie kuchni polskiej, wykorzystując najnowsze trendy kulinarne, takie jak metoda sous vide czy slow food, która zajmuje...


  • Appassionata

    Kuchnia z pasją Restauracja Appassionata to nowe miejsce na kulinarnej mapie Śląska. Nazwa restauracji doskonale oddaje jej charakter. Włoskie słowo appassionata, jest odzwierciedleniem człowieka przepełnionego pasją i wielkiego miłośnika. Właśnie tak działają i pracują twórcy tego...


  • Atelier Amaro  2014

    Atelier Amaro to autorska restauracja, działająca od 2011 r. Szef kuchni i założyciel, Wojciech Modest Amaro, proponuje kuchnię polską w nowoczesnym wydaniu. Stara się wykorzystywać nie tylko typowe czy tradycyjne składniki (dziczyzna, leśne grzyby, warzywa korzeniowe), ale także te, które...


  • Beksien Bistro

    Beksien Bistro to autorski projekt małżeństwa zafascynowanego dobrą, zdrową i naturalną kuchnią. Skromny, kameralny lokal mieści się na skraju Bielskiej Starówki. Chcąc nawiązać do czasów świetności okolicznej kuchni na najwyższym poziomie oferuje produkty niespotykane w...


  • Brasserie D’or

    Brasserie D’or to wyjątkowa restauracja w Sopocie w której mogą Państwo doskonale zrelaksować się po pracy z przyjaciółmi i rodziną, to również idealne miejsce na spotkanie biznesowe. Dania kuchni autorskiej szefa Paweł Komosy przygotowane są z najlepszych, świeżych...


  • Brick Krakowska 18  2014

    Dziękujemy, że wybrali Państwo Brick Krakowska 18. Jakość i świeżość naszych produktów pozwoliła nam u klasyfikować się na liście najlepszych lokali w regionie, a to wszystko dzięki zadowoleniu naszych klientów. Pasja i miłość do kuchni nauczyła nas, jak pogłębiać nasze...


  • Bocian Morski

    „Bocian Morski ”to restauracja gdzie regionalna tradycja miesza się z autorskimi receptami szefa kuchni. Wysoka jakość świeżych produktów sprawia, że przygotowane dania gwarantują nie zapomniana ucztę dla podniebienia. Zaadaptowany na restaurację zabytkowy dom rybacki z niemieckiej...


  • Dym Na Wodzie  2014

    Nazwa „Dym Na Wodzie” wzięła się od pomysłu grillowania mięs, czy ryb na grillu z lawą wulkaniczną, którą podsypuję czasem trocinami z drzew owocowych dla dymnego posmaku, lekkiego owędzania np. ryb , czy warzyw. No i jest to także kawał historii muzyki rockowej, czyli...


  • Don Giovanni Trattoria

    Włoskie nastroje Dźwięki włoskiej muzyki sączące się z głośników, zapach pizzy i okna z widokiem na Wartę – tak w skrócie można opisać Don Giovanni. Przy lampce wina prosto z Italii, tradycyjnym panini maczanym w oliwie z oliwek czy aromatycznej herbacie można poczuć...


  • Exclusive Restaurant Pod Gigantami  2014

    „Pod Gigantami” - tam gdzie splata się historia, tradycja i sztuka kulinarna   Elegancja, dyskrecja i spokój, wędrówka w czasie i w klimatach. Wyrafinowana lekka kuchnia polska, nowoczesna zaskakująca fancuska i subtelne, wysmakowane Fusion,pomiędzy nimi Rekomendacja...


  • Folk Gospoda  2014

    Cudze chwalicie, swego nie znacie…  Folk Gospoda to jedna z najstarszych warszawskich restauracji. Jej korzenie sięgają XVII wieku,  kiedy to Grzybów (część dzisiejszej Dzielnicy Wola) był prawdziwą stolicą handlu i piwa. Odrestaurowana w 2004 roku jest dziś tętniącą...


  • Grape Restaurant

    Grape Restaurant wita Gości w przedwojennej, odnowionej willi na ulicy Parkowej, w sąsiedztwie Hali Stulecia, Parku Szczytnickiego i Ogrodu Japońskiego.  W Grape Restaurant autorskie menu Szefa Kuchni Łukasza Dudzińskiego, przygotowywane jest z najwyższych jakościowo składników, pochodzących...


  • Gościniec Ryński Młyn  2014

    Gościniec Ryński Młyn z widokiem na czarowne Jezioro Ryńskie został gruntownie odrestaurowany, by zaskoczyć Gości zarówno niezwykłością wystroju jak i potraw opartych na tradycyjnych recepturach. Już od wejścia powitają Państwa piękne Karczmarki, częstując regionalnym smalcem...


  • Hugo Restaurant

    Hugo Restaurant to przestrzeń zrodzona z wieloletniej pasji kulinarnej i idei stworzenia miejsca całkowicie dedykowanego celebracji zmysłu smaku.Każdym aspektem w kuchni kierujemy się zgodnie z zasadą RESPECT FOR FOOD. Tworzymy dania od podstaw, szanujemy każdy produkt, z którego...


  • Le Victoria Brasserie Moderne  2014

    Subtelne połączenie tradycyjnej francuskiej gastronomii I polskiej kuchni w centrum Warszawy Położona w samym centrum Warszawy, Le Victoria Brasserie Moderne jest współczesną interpretacją klasycznej francuskiej brasserie, oferującej bogate menu, oparte na najlepszych sezonowych produktach....


  • Mańana Bistro & Wine Bar  2014

    Mańana Bistro & Wine Bar to mały lokal usytuowany przy głównym deptaku w centrum Chorzowa. Menu jest krótkie, zmieniane w zależności od sezonu. Szef kuchni inspiruje się kuchnią śródziemnomorską, francuską i polską. Oprócz menu w lokalu dostępne są dania dnia,...


  • Milk&Co w Radisson Blu Hotel

    Restauracja Milk&Co znajduje się w hotelu Radisson Blu w Krakowie. Położona jest w samym sercu miasta, w sąsiedztwie Rynku Głównego i Wawelu - na rogu ulic Straszewskiego i Zwierzynieckiej. Milk&Co serwuje doskonałą kuchnię lokalną i międzynarodową - co miesiąc wzbogaconą...


  • No7 Restaurant

    Sale Restauracji No7 były świadkiem 750 lat historii: uroczystych kolacji i uczt królewskich. W XVII wiekuw kamienicy Montelupich odbyły się zaślubiny Dymitra Samozwańca, cara Wszechrosji. Przez ponad 200 lat kamienica należała do włoskiej szlachty. Rodzina Montelupich uruchomiła tu...


  • Nolita Restaurant

    Nolita Restaurant to wyjątkowe miejsce w najmodniejszej dzielnicy w centrum Warszawy. Eleganckie a zarazem komfortowe wnętrze z widokiem na otwarta kuchnia tworzą oryginalna i ciepła atmosferę. Restauracja jest autorskim projektem jednego z najwybitniejszych szefów kuchni młodego pokolenia...