top of page

RESTAURACJA STEAMPUNK

3 widelce.png

Przekroczyć próg tej restauracji to jak wejść w alternatywną rzeczywistość. Tutaj, w niezwykłej atmosferze i spektakularnym wnętrzu, szef kuchni Ziemowit Owczarz badają nieznane kulinarne terytoria. W powietrzu unosi się nutka awanturnictwa i ekstrawagancji, ale także komitywy, przyjacielskiego zaproszenia – niczym do klubu dla odkrywców i podróżników, w którym bywał Phileas Fogg albo kapitańskiego stolika w łodzi podwodnej kapitana Nemo.

Najważniejsza jest jednak przygoda. Odkrycie. Zaskoczenie. Wizyta w Restauracji Steampunk w Pszczynie to przeżycie – i robimy wszystko, by nasi Goście zapamiętali je i dzielili się nim równie chętnie, co wspomnieniami z najbardziej nawet niezwykłych, egzotycznych podróży. Bo czasami świat cudów jest na wyciągnięcie ręki. By doświadczyć ich w pełni warto zamówić nasze sztandarowe menu degustacyjne – dla wygody Gości oferujemy jednak także menu à la carte.

Główna sala Restauracji na poziomie 8. dysponuje 24 miejscami rozlokowanymi przez 6 stołach. Przez wzgląd na specyfikę miejsca i logistykę lokalu nie ma możliwości ich łączenia, w związku z czym przyjmujemy rezerwacje dla max. 8 pragnących zasiąść wspólnie Gości.

Większe grupy zapraszamy do położonego w bezpośredniej bliskości kuchni, na poziomie 7., stołu kapitańskiego – chef’s table. Po uprzedniej rezerwacji przyjmujemy przy nim grupy od min. 6 do max. 10 osób, serwując wyłącznie menu degustacyjne.

Restauracja nie dysponuje siedzeniami, atrakcjami ani pozycjami w menu dla najmłodszych – do udziału w przygodzie zapraszamy przede wszystkim dorosłych oraz te młodsze osoby, które potrafią już w pełni docenić styl i nastrój doświadczenia fine dining.
{ Zapraszamy }
od wtorku do piątku od 16:00 do 22:00
w soboty od 13:00 do 22:00
w niedziele od 13:00 do 21:00

DRESS CODE
W restauracji Steampunk oczekujemy swobodnego, ale eleganckiego ubioru. Prosimy naszych Gości o unikanie odzieży sportowej, klapek itp…

Większe grupy zapraszamy do położonego w bezpośredniej bliskości kuchni, na poziomie 7., stołu kapitańskiego – chef’s table. Po uprzedniej rezerwacji przyjmujemy przy nim grupy od min. 6 do max. 10 osób, serwując wyłącznie menu degustacyjne.

t1.png
SZEF KUCHNI MATEUSZ SZPYTMA.jpg
chef (2).png
Ziemowit Owczarz
Udogodnienia i serwis:
Projekt bez tytułu (18)_edited.png
Menu dziecięce

Menu dla dzieci

Projekt bez tytułu (17)_edited.png
Projekt bez tytułu (46) (1).png

Klimatyzacja

Projekt bez tytułu (20)_edited.png
Projekt bez tytułu (50) (1).png
Projekt bez tytułu (19)_edited.png
Projekt bez tytułu (49) (1).png

Parking

Miejsca na zewnątrz

Projekt bez tytułu (16)_edited.png
Projekt bez tytułu (51) (1).png
Projekt bez tytułu (15)_edited.png
Projekt bez tytułu (48) (1).png

Dania bezglutenowe

Dania wegetariańskie

Dania wegetariańskie

Dane teleadresowe:
l1.png

Jana Kilińskiego 5, 43-200 Pszczyna

l2.png

+48 32 438 85 80

l4.png
www2.png
g1.png
g2.png
g3.png
bottom of page