DELICJA
Wychodząc naprzeciw kulinarnym upodobaniom Gości, Szef Kuchni stworzył wyjątkowe menu oparte o specjały kuchni polskiej ze szczególnym uwzględnieniem tradycyjnych smaków, jakie oferuje Żywiec. Restauracja Delicja to kulinarne serce Hotelu Żywieckiego.
W restauracji przygotowujemy dania wykorzystując wyłącznie wyselekcjonowane produkty od zaufanych gospodarstw ekologicznych z okolic Żywca. Proponujemy potrawy w niebanalnym, nowoczesnym wydaniu, ale także czerpiące z bogatej tradycji kulinarnej gór, a szczególnie Żywiecczyzny.
Tworząc menu, mistrz sięgnął po lokalne rarytasy Żywca. Restauracja wykorzystuje świeże zioła z przyhotelowego ogrodu, co nadaje daniom wyjątkowego charakteru.
Dopełnieniem są wyjątkowe ciasta i desery, które wykonujemy według tradycyjnych receptur, nie omijając trendów światowego cukiernictwa. To miejsce dla osób spragnionych wyrafinowanych doznań.
Restauracja "Delicja" to także propagowanie kultury picia wina w Polsce. Karta Win doskonale współgra z menu restauracji, tak by stanowić uzupełnienie potraw, uwypuklając wszystkie smaki kryjące się w daniu. Nasza restauracja, serwująca wykwintne wina, pochodzące z najlepszych regionów winiarskich świata, to doskonałe towarzystwo dla serwowanych w restauracji dań. Pochodzące z Włoch, Francji, Portugalii, Chile i Argentyny, dopełniają smak potraw, a ich bogactwo zaspokoi oczekiwania najwybredniejszych gości.
Eleganckie wnętrze restauracji, spokojna i niepowtarzalna atmosfera Żywiecczyzny pozwala celebrować smaki.
Mateusz Kuśnierz
Udogodnienia i serwis:
Menu dla dzieci
Klimatyzacja
Parking
Miejsca na zewnątrz
Dania bezglutenowe
Dania wegetariańskie
Dania wegetariańskie
Dane teleadresowe:
Kępka 3, 34-331 Przyłęków
+48 33 506 50 87