RESTAURACJA POD SOKOŁEM

W Sokółce, dawnym sercu Wielkiego Księstwa Litewskiego, mieści się restauracja "Karczma pod Sokołem". Jej właściciele od wielu lat odtwarzają i kultywują podlaskie tradycje kulinarne. Pod okiem rodzin Ancypo i Mizer powstają wyjątkowe produkty, takie jak Kumpiak Podlaski, Kindziuk Podlaski czy Ser Suszony Sokólski. Trudno więc aby szef kuchni Sergiej Liasota nie czerpał pełnymi garściami z tego co w Podlasiu najlepsze. Karta zmienia się praktycznie z dnia na dzień, lecz zawsze oparta jest na lokalnych, sezonowych i najwyższej jakości produktach od miejscowych dostawców. Kuchnia w wykonaniu Sergieja jest romansem tradycji z najnowszymi trendami fine diningu, dlatego nawet wydawałoby się prozaiczne dania, potrafią zaskakiwać, Połączenie to stwarza możliwość spojrzenia na kuchnię podlaską z zupełnie innej perspektywy.

.png)
Udogodnienia i serwis:
_edited.png)

Menu dla dzieci
_edited.png)
%20(1).png)
Klimatyzacja
_edited.png)
%20(1).png)
_edited.png)
%20(1).png)
Parking
Miejsca na zewnątrz
_edited.png)
%20(1).png)
_edited.png)
%20(1).png)
Dania bezglutenowe
Dania wegetariańskie
Dane teleadresowe:

Grodzieńska 51, Sokółka

+48 535 333 905

