top of page

RESTAURACJA POD SOKOŁEM

3 widelce.png

W Sokółce, dawnym sercu Wielkiego Księstwa Litewskiego, mieści się restauracja "Karczma pod Sokołem". Jej właściciele od wielu lat odtwarzają i kultywują podlaskie tradycje kulinarne. Pod okiem rodzin Ancypo i Mizer powstają wyjątkowe produkty, takie jak Kumpiak Podlaski, Kindziuk Podlaski czy Ser Suszony Sokólski. Trudno więc aby szef kuchni Sergiej Liasota nie czerpał pełnymi garściami z tego co w Podlasiu najlepsze. Karta zmienia się praktycznie z dnia na dzień, lecz zawsze oparta jest na lokalnych, sezonowych i najwyższej jakości produktach od miejscowych dostawców. Kuchnia w wykonaniu Sergieja jest romansem tradycji z najnowszymi trendami fine diningu, dlatego nawet wydawałoby się prozaiczne dania, potrafią zaskakiwać, Połączenie to stwarza możliwość spojrzenia na kuchnię podlaską z zupełnie innej perspektywy.

t1.png
SZEF KUCHNI MATEUSZ SZPYTMA.jpg
chef (2).png
Udogodnienia i serwis:
Projekt bez tytułu (18)_edited.png
Menu dziecięce

Menu dla dzieci

Projekt bez tytułu (17)_edited.png
Projekt bez tytułu (46) (1).png

Klimatyzacja

Projekt bez tytułu (20)_edited.png
Projekt bez tytułu (50) (1).png
Projekt bez tytułu (19)_edited.png
Projekt bez tytułu (49) (1).png

Parking

Miejsca na zewnątrz

Projekt bez tytułu (16)_edited.png
Projekt bez tytułu (51) (1).png
Projekt bez tytułu (15)_edited.png
Projekt bez tytułu (48) (1).png

Dania bezglutenowe

Dania wegetariańskie

Dane teleadresowe:
l1.png

Grodzieńska 51, Sokółka

l2.png

+48 535 333 905

l4.png
www2.png
g1.png
g2.png
g3.png
bottom of page