top of page

RESTAURACJA MAGIEL

3 widelce.png

Serce hotelu Almond stanowi Restauracja Magiel – miejsce, w którym lokalne tradycje kulinarne zyskują nowe życie.
Sezonowe produkty, szacunek do składników i kreatywne podejście do smaku sprawiają, że każdy posiłek staje się wyjątkowym doświadczeniem. To miejsce, w którym historia harmonijnie łączy się ze współczesnością, tworząc elegancką całość.
Kuchnia Restauracji Magiel jest głęboko zakorzeniona w tradycji Pomorza i Gdańska. Korzystamy z bogactwa lokalnych, sezonowych produktów najwyższej jakości, współpracując z regionalnymi dostawcami, co zapewnia świeżość i autentyczność naszych dań.
W naszym menu znajdziesz dania inspirowane historią Gdańska, zarówno w klasycznym, jak i nowoczesnym wydaniu. Jako uczestnicy inicjatywy „Smaki Gdańska”, promujemy lokalne kulinaria, nawiązując do XIX-wiecznych przepisów. Łączymy tradycyjne składniki z kreatywnymi smakami, które zaskakują, ale pozostają wierne korzeniom.
Miody z pasieki Miodolandia
Miody z rodzinnej pasieki Miodolandia, produkowane w sercu Żuław Gdańskich, w której Mateusz – trzecie pokolenie pszczelarzy, z pasją i oddaniem, kontynuuje rodzinną tradycję. Od najmłodszych lat otoczony pszczołami, odnalazł w nich nie tylko miłość do świata przyrody, ale swoje powołanie.
Bure Misie
Sery produkowane przez podopiecznych fundacji wspólnoty Burego Misia im. Bogdana Jasińskiego z Kościerzyny. Osoby niepełnosprawne intelektualnie oraz ruchowo pracują na różnych etapach powstawania serów „od Burych Misiów”.
Ratafia kaszubska
Polski produkt tradycyjny - słodka nalewka wytwarzana m.in. z wiśni z dodatkiem goździków. Przygotowuje się ją od wiosny do jesieni, wrzucając kolejno dojrzewające owoce przesypane cukrem i zalane spirytusem. Owoce poddawane są maceracji w kamionkowych naczyniach.
Gostart
Rocznikowe polskie wino musujące produkowane metodą tradycyjną w winnicy Gostchorze, tuż nad rzeką Odrą, na obszarach Natura 2000 w Krośnieńskiej Dolinie Odry.
Pieczywo
Wypiekane w najstarszej piekarni w Gdańsku, założonej przez Ryszarda Majchrowskiego, gdzie pierwszy bochenek chleba powstał w 1973 roku. Do dziś pieczywo tworzy się tu tradycyjnie – na naturalnym zakwasie, z mąki, wody i soli. Bez spulchniaczy, bez polepszaczy, bez kompromisów.
Słodkie wyroby
Nasza cukiernia to pracownia autorskich wypieków – tworzonych od podstaw, z pasją i dbałością o każdy detal. Wszystkie ciasta, desery i torty powstają na miejscu, ręcznie, z wysokiej jakości składników i według starannie dopracowanych receptur. Klasyczne smaki współgrają tu z nowoczesną formą, oferując słodkości dopasowane do okazji i sezonu.

t1.png
SZEF KUCHNI MATEUSZ SZPYTMA.jpg
chef (2).png
Bartosz Czyżyk
Udogodnienia i serwis:
Projekt bez tytułu (18)_edited.png
Menu dziecięce

Menu dla dzieci

Projekt bez tytułu (17)_edited.png
Projekt bez tytułu (46) (1).png

Klimatyzacja

Projekt bez tytułu (20)_edited.png
Projekt bez tytułu (50) (1).png
Projekt bez tytułu (19)_edited.png
Projekt bez tytułu (49) (1).png

Parking

Miejsca na zewnątrz

Projekt bez tytułu (16)_edited.png
Projekt bez tytułu (51) (1).png
Projekt bez tytułu (15)_edited.png
Projekt bez tytułu (48) (1).png

Dania bezglutenowe

Dane teleadresowe:
l1.png

Ul. Toruńska 12 , 80-747 Gdańsk

l2.png

+48 572 727 207, +48 58 351 90 52

l4.png
www2.png
g1.png
g2.png
g3.png

Dania wegetariańskie

Eventic oraz Poland 100 Best Restaurants są znakami chronionymi w warstwie graficznej i słownej.

Eventic nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane jako informacje prasowe, których autorami są agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.

© 2024 by Eventic

bottom of page