top of page

BIAŁY KRÓLIK RESTAURANT

3 widelce.png

Biały Królik poszerza horyzonty smaków; to miejsce stworzone z fantazją, gdzie rzeczywistość styka się z magią - zwłaszcza na talerzu.
Niepowtarzalny wystrój każdej z trzech sal wprowadza w magiczny świat baśni i nawiązuje do charakteru dań. Tradycyjne smaki, ubrane w dodatki odpowiadające współczesnym trendom, zachwycają niepowtarzalnymi połączeniami. Kreatywność szefów kuchni: Marcina Popielarza (Chef Patron, finalista S.Pellegrino Young Chef 2018) i Rafała Koziorzemskiego (Head Chef, The Best Chef Raising Star 2017), pozwala przenieść się w krainę smaków dzieciństwa.
Specjalnością Białego Królika są receptury opierające się na regionalnych produktach. Restauracja z dumą wspiera lokalne gospodarstwa, kupując naturalne, świeże i pełnowartościowe składniki od wyselekcjonowanych producentów. Podążaj za Białym Królikiem !

t1.png
SZEF KUCHNI MATEUSZ SZPYTMA.jpg
chef (2).png
Marcin Popielarz
Udogodnienia i serwis:
Projekt bez tytułu (18)_edited.png
Menu dziecięce

Menu dla dzieci

Projekt bez tytułu (17)_edited.png
Projekt bez tytułu (46) (1).png

Klimatyzacja

Projekt bez tytułu (20)_edited.png
Projekt bez tytułu (50) (1).png
Projekt bez tytułu (19)_edited.png
Projekt bez tytułu (49) (1).png

Parking

Miejsca na zewnątrz

Projekt bez tytułu (16)_edited.png
Projekt bez tytułu (51) (1).png
Projekt bez tytułu (15)_edited.png
Projekt bez tytułu (48) (1).png

Dania bezglutenowe

Dane teleadresowe:
l1.png

Folwarczna 2, 81-547 Gdynia

l2.png

+48 58 351 03 30

l4.png
www2.png
g1.png
g2.png
g3.png

Dania wegetariańskie

bottom of page