top of page

KARCZMA PLACEK CZY GOLONKA

3 widelce.png

Karczma Placek czy Golonka jest w klimacie górskim. Dania na naturalnych składnikach i bez oszczędzania, gotujemy jak dla naszej najbliższej rodziny.
Właścicielem karczmy jest Piotr Sabala długoletni szef kuchni w najlepszych hotelach w Polsce.
Właściciel wybrał na szefa karczmy długoletniego przyjaciela Valentynę Dydnuk, która z nim już współpracowała od prawie 5 lat na różnych stanowiskach w Hotelach 5 gwiazdkowych. Razem dopracowali dania które są proste ale dopracowane smakowo.
Przepisy są z dawnych czasów nie jest chudo masło króluje i dobra śmietana zapach czosnku grzybów i naturalnych przypraw jest wyczuwalny już z daleka. Karczma nie organizuje przyjęć działa tylko dla gościa indywidualnego. Wędzimy swoje wyroby, wszystkie dania są sporządzane na miejscu.

t1.png
SZEF KUCHNI MATEUSZ SZPYTMA.jpg
chef (2).png
Valentyna Dydnuk
Udogodnienia i serwis:
Projekt bez tytułu (18)_edited.png
Menu dziecięce

Menu dla dzieci

Projekt bez tytułu (17)_edited.png
Projekt bez tytułu (46) (1).png

Klimatyzacja

Projekt bez tytułu (20)_edited.png
Projekt bez tytułu (50) (1).png
Projekt bez tytułu (19)_edited.png
Projekt bez tytułu (49) (1).png

Parking

Miejsca na zewnątrz

Projekt bez tytułu (16)_edited.png
Projekt bez tytułu (51) (1).png
Projekt bez tytułu (15)_edited.png
Projekt bez tytułu (48) (1).png

Dania bezglutenowe

Dane teleadresowe:
l1.png

Jeleniogórska 7, 58-580 Szklarska Poręba

l2.png

+48 604 689 085

l4.png
www2.png
g1.png
g2.png
g3.png

Dania wegetariańskie

Eventic oraz Poland 100 Best Restaurants są znakami chronionymi w warstwie graficznej i słownej.

Eventic nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane jako informacje prasowe, których autorami są agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.

© 2024 by Eventic

bottom of page