top of page
Szukaj

Z MYŚLĄ O GOŚCIACH

Kolacja degustacyjna to niezwykłe wydarzenie dzięki, któremu będą mogli Państwo poznać bliżej kreatywne podejście do kuchni Szefa Kuchni - Łukasza Rakowskiego. Od początku jego działalności nie zależało mu na wzniosłych hasłach, a daniach które zapadną w pamięci i będą miały znaczący wpływ na powrót do Regionalnej Restauracji Żubrówka!




3 edycja kolacji degustacyjnej jest całkowicie odmienna od tego z czym można się spotkać na co dzień. Szef Kuchni, przygotował specjalne menu, które będzie przygotowane wyłącznie na ten jeden wieczór. Połączenie tradycji, lokalnych produktów i wizji dań w duchu Slow Food!

W trakcie wydarzenia możemy liczyć na najwyższy poziom obsługi kelnerskiej, dbającej o każdy detal pod czujnym okiem Managera Restauracji, Daniela Chylińskiego.

Wyjątkowe menu:

Amuse bouche #1

Węgorz w tempurze, aioli limonkowe, awokado

Amuse bouche #2

Puder z suszonej polędwiczki sarny, polska gorgonzola

1. Carpaccio z tuńczyka, sałatka z marynowanej rzepy z ogórkiem, dresing sezamowy

2. Tatar jagnięcy, lubczyk, rydze z palonym masłem, zimowe szparagi, chrupiące żółtko od zielononóżki

3. Blin z kawiorem z pstrąga tęczowego, wędzona śmietana, marmurkowe jajko przepiórcze marynowane w herbacie jaśminowej

4. Ceviche z halibuta, raki z salsą cytrusową, kumkwat, kolendra

- Lody lubczykowe -

5. Dorsz zimowy Skrei, soliród, chorizo, cieciorka, sos bearneński

6. Bażant, confitowane skrzydełko, mus kukurydziany, popcorn, młode marchewki w soku pomarańczowym, piana parmezanowa

7. Gorąca mrożona czekolada z pudrem malinowym

8. Sorbet Prosseco z tatarem z truskawek i lichi


Data wydarzenia: 10 lutego 2023 roku - liczba miejsc ograniczona - 16!

Kontakt:

Dział marketingu i sprzedaży: tel. + 48 85 68 29 403 | marketing@hotel-zubrowka.pl (pn - pt - 8:00 - 16:00)

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie

Comments


bottom of page