Kolacja degustacyjna to niezwykłe wydarzenie dzięki, któremu będą mogli Państwo poznać bliżej kreatywne podejście do kuchni Szefa Kuchni - Łukasza Rakowskiego. Od początku jego działalności nie zależało mu na wzniosłych hasłach, a daniach które zapadną w pamięci i będą miały znaczący wpływ na powrót do Regionalnej Restauracji Żubrówka!
3 edycja kolacji degustacyjnej jest całkowicie odmienna od tego z czym można się spotkać na co dzień. Szef Kuchni, przygotował specjalne menu, które będzie przygotowane wyłącznie na ten jeden wieczór. Połączenie tradycji, lokalnych produktów i wizji dań w duchu Slow Food!
W trakcie wydarzenia możemy liczyć na najwyższy poziom obsługi kelnerskiej, dbającej o każdy detal pod czujnym okiem Managera Restauracji, Daniela Chylińskiego.
Wyjątkowe menu:
Amuse bouche #1
Węgorz w tempurze, aioli limonkowe, awokado
Amuse bouche #2
Puder z suszonej polędwiczki sarny, polska gorgonzola
1. Carpaccio z tuńczyka, sałatka z marynowanej rzepy z ogórkiem, dresing sezamowy
2. Tatar jagnięcy, lubczyk, rydze z palonym masłem, zimowe szparagi, chrupiące żółtko od zielononóżki
3. Blin z kawiorem z pstrąga tęczowego, wędzona śmietana, marmurkowe jajko przepiórcze marynowane w herbacie jaśminowej
4. Ceviche z halibuta, raki z salsą cytrusową, kumkwat, kolendra
- Lody lubczykowe -
5. Dorsz zimowy Skrei, soliród, chorizo, cieciorka, sos bearneński
6. Bażant, confitowane skrzydełko, mus kukurydziany, popcorn, młode marchewki w soku pomarańczowym, piana parmezanowa
7. Gorąca mrożona czekolada z pudrem malinowym
8. Sorbet Prosseco z tatarem z truskawek i lichi
Data wydarzenia: 10 lutego 2023 roku - liczba miejsc ograniczona - 16!
Kontakt:
Dział marketingu i sprzedaży: tel. + 48 85 68 29 403 | marketing@hotel-zubrowka.pl (pn - pt - 8:00 - 16:00)
Comments