top of page
Szukaj

Restauracja Nova Wola prezentuje jesienną odsłonę swojego menu.

Nova Wola, restauracja zlokalizowana na pierwszym piętrze hotelu Crowne Plaza Warsaw – The HUB, na rondzie Daszyńskiego zaprezentowała swoje sezonowe nowości. Do karty na dobre wkroczyła jesień, niosąc za sobą m.in. rozgrzewające dania oraz wyjątkową selekcję mięs i ryb.

Sałatka z pieczonego buraka z humusem z orzechów laskowych i serem kozim.
Sałatka z pieczonego buraka z humusem z orzechów laskowych i serem kozim.

Otwarta pod koniec 2021 roku warszawska restauracja Nova Wola proponuje gościom autentyczną polską kuchnię w nowoczesnej odsłonie. Dania bazują wyłącznie na najwyższej jakości składnikach pochodzących od lokalnych dostawców. Odpowiada za nie Paweł Suchenek, szef kuchni z ponad 20-letnim doświadczeniem.

Regularnie zmieniające się menu w naszej restauracji to już tradycja. Dostosowujemy je do pór roku, chętnie wykorzystując sezonowe produkty i to, co każda z nich oferuje. Tym razem w karcie znajdziemy więcej jesiennych propozycji – rozgrzewających, o bogatym smaku, idealnych na chłodniejsze dni. Jak zwykle nie zabraknie również dań nawiązujących do kuchni staropolskiej – mówi Paweł Suchenek, szef kuchni w restauracji Nova Wola.

Dania inspirowane jesienią

Wśród nowych propozycji restauracji Nova Wola znalazły się zarówno pozycje skierowane do wegetarian, jak i fanów potraw mięsnych oraz ryb.

Dorsz w cieście piwnym z puree z groszku.
Dorsz w cieście piwnym z puree z groszku.

Sałatka z pieczonego buraka z hummusem z orzechów laskowych i kozim serem, baba ziemniaczana w towarzystwie sosu grzybowego i kwaśnej śmietany oraz matjas z sałatką ziemniaczaną to apetyczne propozycje na start. Wśród nowości pojawił się także rozgrzewający krem z dyni z mlekiem kokosowym i kolendrą.

Na dania główne szef kuchni Paweł Suchenek serwuje mięsa – udko kaczki confit z ziemniaczanym purée i burakami podane z sosem z czarnej porzeczki oraz delikatny sznycel cielęcy z jajkiem sadzonym i sałatką ziemniaczaną. W karcie nie mogło zabraknąć ryb, w które obfituje tradycyjna i regionalna kuchnia polska. Mowa o dorszu w cieście piwnym serwowanym z purée z groszku, sosem tatarskim i frytkami. Dla amatorów dań bezmięsnych przygotowano natomiast kulebiak z grzybami i soczewicą z sosem z duszonych porów i pomidorami. Na deser szef kuchni proponuje złoty orzech z sosem porzeczkowym oraz torcik malinowo-bezowy.

Złoty orzech.
Złoty orzech.

W nowym menu nie zabrakło także sezonowej wkładki, w której pierwsze skrzypce gra dynia. Goście Novej Woli mogą skosztować m.in. carpaccio z sarny z sosem z czarnej porzeczki z piklowaną dynią i jarmużem, roladek z piklowanej dyni z musem z sera koziego z pieczonymi migdałami, żurawiną i jarmużem oraz sernika dyniowego z toffi.

W karcie niezmiennie znajdują się także klasyczne dania polskiej kuchni w nowoczesnym wydaniu, jak m.in. tatar wołowy czy pierogi, serwowane także w większej porcji, idealnej do dzielenia się przy stole.

Nowości w podniebnym skybarze The Roof

Znajdujący się na 21. piętrze hotelu Crowne Plaza Warsaw – the HUB, koktajlbar The Roof ponownie prezentuje gościom nowe pozycje w karcie. Tym razem autorskie koktajle inspirowane są górskimi szczytami. Goście skybaru będą mogli spróbować deserowego Mount Everest na bazie rumu, orientalnego Fudżi z marakują czy Mont Blanc o owocowym aromacie. Wśród propozycji nie zabrakło również klasyków takich jak Pornstar Martini czy wytrawne Negroni oraz opcji bezalkoholowych.

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie

Comments


Eventic oraz Poland 100 Best Restaurants są znakami chronionymi w warstwie graficznej i słownej.

Eventic nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane jako informacje prasowe, których autorami są agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.

© 2024 by Eventic

bottom of page