20 października społeczność kucharska świętuje Międzynarodowy Dzień Szefa Kuchni. Święto zainicjował w 2004 r. dr Billy Gallagher ówczesny lider Stowarzyszenia WACS. Przyświecał mu bardzo szczytny cel: to nie tylko szerzenie wiedzy o zawodzie Szefa Kuchni, ale i dzielenie się posiłkiem z potrzebującymi

Międzynarodowy Dzień Szefa Kuchni to doskonała okazja, aby docenić trud i zaangażowanie, jakie szefowie kuchni wkładają w swoją pracę. To oni stoją na czele zespołów kulinarnych, dbając o każdy detal, aby zapewnić swoim gościom niezapomniane doświadczenia. Ich praca to nie tylko gotowanie, ale także zarządzanie zespołem, planowanie menu, a także dbanie o jakość i świeżość produktów.
Z okazji Waszego święta życzymy wielu sukcesów zawodowych, mnóstwo kulinarnych inspiracji, a także nieskończonych możliwości rozwoju. Niech Wasza pasja, talent i kulinarne rzemiosło zachwycają smakoszy na całym świecie.
Comments