top of page

RESTAURACJA FERULA

3 widelce.png

Nowe menu Feruli zachwyca świeżością i bogactwem smaków

Wielokrotnie nagradzana restauracja Hotelu Bacówka radawa & SPA**** serdecznie zaprasza w swoje progi na potrawy z nowej wiosenno-letniej karty. Znajdujące się w niej dania to połączenie świeżości owoców i warzyw oraz niebanalne interpretacje tradycyjnych przepisów kulinarnych.

- Zawsze staramy się przelać przygotowywane przez nas potrawy naszą miłość do smacznej i zdrowej kuchni. Produkty, z których korzystamy przy przygotowywaniu dań, pochodzą od ekologicznych dostawców z regionu oraz naszej własnej, przyhotelowej szklarni, co daje nam gwarancję najwyższej jakości – mówi Kamil Wyka, szef kuchni Ferula. – Inspiracją dla naszej kuchni są smaki dzieciństwa. Nie poprzestajemy jednak wyłącznie na odtwarzaniu przepisów z zapisków naszych babć i mam, ale staramy się wydobyć z nich zupełnie nowe wrażenia smakowe, dlatego cały czas jesteśmy w stanie zaskakiwać naszych restauracyjnych gości.

Słowa szefa kuchni mają swoje doskonałe odbicie w nowej wiosenno-letniej karcie, która obfituje w ciekawe kompozycje kulinarne. Każdy większy posiłek warto przede wszystkim rozpocząć od przystawki. W nowej karcie znaleźć można takie pozycje jak tatar z polskiej polędwicy wołowej – w którego skład wchodzi wyjątkowy majonez domowy – oraz selekcja sezonowych sałat będąca kwintesencją wiosenno-letniej świeżości.

Spośród dań głównych wyróżnić można z kolei niepowtarzalne fettuccine przygotowywane w niebanalnym, bacówkowym stylu z dodatkiem oscypka. Oprócz tego w karcie znaleźć można także m.in. kaczkę, królika oraz sandacza.

Coś dla siebie znajdą również miłośnicy zup – domowy rosół przywoła wspomnienia rodzinnego domu, krem z młodych szparagów zaskoczy smakiem, a chłodnik z botwiny będzie idealnym rozwiązaniem na upalne dni.

Ferula to ciesząca się uznaniem gości i krytyków kulinarnych restauracja Hotelu Bacówka Radawa & SPA****. Lokal został opisany w Gault&Millau Polska 2019,publikacji powszechnie znanej jako Żółty Przewodnik oraz znajduje się w prestiżowym gronie Poland 100 Best Restaurants. Ideą przyświecającą Feruli od początku jej istnienia jest nowoczesne podejście do tradycyjnych przepisów oraz czerpanie z darów natury i produktów ekologicznych od regionalnych dostawców. Każda wizyta w restauracji to możliwość spróbowania potraw, które zaspokoją nawet najbardziej wyszukane podniebienie.

t1.png
SZEF KUCHNI MATEUSZ SZPYTMA.jpg
chef (2).png
Kamil Wyka
Udogodnienia i serwis:
Projekt bez tytułu (18)_edited.png
Menu dziecięce

Menu dla dzieci

Projekt bez tytułu (17)_edited.png
Projekt bez tytułu (46) (1).png

Klimatyzacja

Projekt bez tytułu (20)_edited.png
Projekt bez tytułu (50) (1).png
Projekt bez tytułu (19)_edited.png
Projekt bez tytułu (49) (1).png

Parking

Miejsca na zewnątrz

Projekt bez tytułu (16)_edited.png
Projekt bez tytułu (51) (1).png
Projekt bez tytułu (15)_edited.png
Projekt bez tytułu (48) (1).png

Dania bezglutenowe

Dania wegetariańskie

Dane teleadresowe:
l1.png

Cicha 30A, Radawa

l2.png

+48 16 736 11 20

l4.png
www2.png
g1.png
g2.png
g3.png
bottom of page